به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از ايسنا: همه شهروندان ميتوانند با مراجعه به هر يکي از شعب سازمان ثبت احوال، با ارائه شناسنامه قبلي خود و در صورتي که مفقود نباشد شناسنامه جديد بگيرند. موارد تعويض شناسنامه، شامل شناسنامههاي نمونه قديم، شناسنامههاي نمونه جديد مستعمل و يا شناسنامههاي ناشي از اجراي احکام صادره از محاکم دادگستري، تصميمات متاخذه هيئتهاي حل اختلاف، آراي صادره از کميسيونهاي تشخيص سن يا مصوبات نام خانوادگي ميشود.
همچنين يکي ديگر از موارد تجديد شناسنامه مربوط به رسيدن فرد به 15 و 30 سالگي است و تاکيد شده که شناسنامه اشخاص بايد در سن سي سالگي تمام با عکس همان سال صاحب آن تجديد (تعويض) شود.
در همين راستا اشخاص 18 سال به بالا و يا افراد کمتر از 18 سال که داراي حکم رشد باشند، پدر يا جد پدري با ارائه شناسنامه خود جهت تعويض شناسنامه فرزندان کمتر از 18 سال، مادر تا زماني که در قيد زوجيت پدر طفل باشد با ارائه شناسنامه خود، سرپرست قانوني (قيم، امين و وصي) براي افراد صغير و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز گرديده باشد، ميتوانند براي تعويض شناسنامه اقدام کنند.
براي تعويض شناسنامه بايد اصل شناسنامه قبلي، سه قطعه عکس 3 در 4 تمام رخ براي اشخاص 15 سال به بالا و نيز پرداخت هزينه متعلقه که ده هزار تومان است طبق تعرفه جاري ارائه شود.
چنانچه شناسنامهاي که جهت تعويض ارائه ميشود، فاقد عکس باشد ارائه اصل و تصوير مدارک معتبر عکسدار از قبيل (گذرنامه، کارت پايان خدمت وظيفه عمومي يا معافيت، گواهينامه رانندگي، کارنامه عکسدار دورههاي تحصيلي راهنمايي به بالا، معرفينامه عکسدار محصلين از سوي مدرسهاي که مشغول تحصيل ميباشند يا کارت شناسايي عکسدار کارکنان دواير دولتي با ذکر مشخصات سجلي) الزامي است.
همچنين چنانچه صاحب شناسنامه فاقد هر يک از موارد مذکور در بند 4 باشد از طريق معرفي وي به نيروي انتظامي درخواست تاييد عکس خواهد شد.
کارمندان دولت و يا کسبه با جواز کسب ميتوانند نسبت به تاييد هويت در ظهر(پشت) عکسهاي دارنده شناسنامه اقدام نمايند.
گفتني است تعويض شناسنامه در کليه ادارات ثبت احوال سراسر کشور پس از تکميل مدارک و در ساعات و ايام اداري انجام ميشود و درخواست تعويض شناسنامه در غير از محل صدور شناسنامه بلامانع است.